Kipu tatuoidessa. Teksti sisältää mainoslinkin, joka on merkitty * merkillä. Sen klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja.
19% kyselyyni vastanneista koki kivun tatuointia tehdessä ärsyttävämmäksi kuin tatuoinnin jälkihoidon. Pyrin aina tatuointia tehdessäni mahdollisimman lämminhenkisen ja turvallisen tuntuisen tunnelmaan, jossa kipu ei saa ylittää tiettyä pistettä.
Mielestäni liiallinen kipu jättää pahimmillaan traumoja kolmelle osapuolelle. Näistä ensimmäinen on asiakkaan mieli, toinen on asiakkaan iho ja kolmas on tekijä. Mikään ei ole kamalampaa kuin tehdä tatuointia ihmiselle jota selkeästi sattuu. Parasta olisi jos tatuointia pystyisi tekemään ilman mitään kivun tuntemista.
Sanotaan että kipu on vaan tunne ja että tatuoimisen kuuluu sattua, mutta tällekin on olemassa joku raja. On totta että elimistö kestää tatuoimista hetken aikaa ja iho turtuu siihen jonkin verran, mutta siinä kohtaa kun kipu alkaa olemaan liian kova tulee tatuoiminen lopettaa.
Usein tällaisessa tilanteessa iho alkaa myös oireilemaan ja näyttämään kivun ärtymällä ja vuotamalla ja tämän takia isot kuvat kannattaakin pilkkoa useampaan eri osaan. Kun isommat kokonaisuudet tehdään rauhassa järjestelmällisesti ja unohdetaan urakointi, voidaan kipu huomioimalla saada aikaan myös parempi paranemisprosessi.
Kivun hoito tatuoidessa
Tatuoimiseen on tarjolla erilaisia puudutusgeelejä ja suihkeita. Näistä kannattaa keskustella aina tatuoijan kanssa, sillä varmasti jokaisella tekijällä on näistä oma mielipiteensä.
Apteekista on saatavilla Emla voidetta, jota voi myös siivellä ihoon ennen tatuointia. Emlan kohdalla on tärkeää huomata että voide tulee levittää mahdollisimman tasaisesti ja kahta tuntia ennen tatuoimiseen aloittamista. Moni tatuoija tarjoaa myös apua tähän, joten kysäise asiaa tatuoijaltasi.
Tärkeintä tällaisissa kivunlievitys tuotteissa on aina keskustella niistä ensin tatuoijan kanssa. On myös hyvä muistaa että harva tatuoija haluaa asiakastaan satuttaa. On silti ok sanoa jos sattuu. Tatuoiminen sattuu nimittäin aina vähän ja välillä vähän enemmän. Silloin tehdään kuitenkin avohaavaa laittamalla elimistöön sinne kuulumatonta ainetta. Olisi suorastaan ihme, jos tämä ei tuntuisi miltään.
Kipu on tissiposkien hommaa
Kuitenkin se kivun tunne jota tatuointia tehdessä ja paranemisvaiheen alussa tuntee kannattaa pitää mielessä. Sillä siinä kohtaa kun tatuointi ei enää vaivaa, jää jälkihoito usein puolitiehen. Vaikka tatuoinneilla on huoltohaku, ei niiden tekeminen ole koskaan niin mukavaa että niitä viitsii huvikseen värityttää.
Kipu tatuoidessa on yksilöllinen asia ja se mikä sattuu toista, saattaa tuntua toisesta aivan toisenlaiselta. Toista saattaa sattua esim. pohkeen tatuoiminen paljon ja toinen ei pidä sitä minään. Jokainen kokee kivun erilailla ja jos siinä jokin on tissiposkien hommaa niin se on kivun vertailu.
Kipuun vaikuttaa moni asia.
- onko univelkaa
- oletko muistanut syödä
- onko muita kipuja
- kuukautiskierron vaihe
- edelliset kokemukset
- henkinen hyvinvointi
Et ole mammari vaikka myönnät tatuoimiseen sattuvan. Sitä ei kuitenkaan tarvitse pelätä. Yhteistyöllä ja hyvällä vuorovaikutukselle siitä selvitään. Itselläni ei ole yksikään tatuointi jäänyt tekemättä kivun vuoksi
Jos kipu aiheena askarruttaa tai olet ottamassa tatuointia paikkaan jonka tiedät olevan arka, ota rohkeasti yhteys tatuoijaasi ja miettikää yhdessä paras ratkaisu tilanteeseen. Näin tatuointihetkestä saadaan mahdollisimman rento ja välitön.
Kuulutko jo Art From The Undergroundin sisäpiiriin? Jos et, saat lisätietoa siitä täältä ja mukaan pääset klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.
”Osa tässä postauksessa olevista linkeistä on affiliatelinkkejä, joiden kautta saan pienen komission, mikäli päädyt ostamaan tuotteen. Komissiolla ylläpidän tätä blogia. Kiitos avustasi.
Linkin klikkaaminen ei kuitenkaan aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat.”